Image Alt

Van Koe tot IJs

Een koe is eigenlijk een wandelende melkfabriek. Koeien zijn leuk en ook heel erg knap. Want de koe krijgt het voor elkaar om gras om te toveren in melk. Een koe graast gras en dit wordt in de maag en uier omgezet in melk. Dat is de reden dat de koe vier magen nodig heeft. De melk van de koe komt in de uier, waaraan vier spenen zit. Twee keer per dag melkt de boer de koe. Alle melk gaat dan van de melkmachine naar de melktank, die de melk koel houdt

Stap 1

De ijsmix

We beginnen met vruchtenmix. Dit is de basis voor bijna al ons vruchtenijs. Op deze manier komt het fruit optimaal tot zijn recht. Voor vruchtenmix (sorbetmix)  mengen we water, verschillende suikers en natuurlijke bindmiddel. Dit ijs is gluten-, lactose- & notenvrij.

Voor al het andere ijs gebruiken we melkmix. Hiervan is de basis melk, room, water, verschillende suikers en natuurlijk bindmiddel.

Beide mixen laten we een dag rijpen.

Stap 2

De smaken

Na het rijpen gaan we de smaak creëren. Bij de vruchtenmix voegen wij vers fruit toe. Dit mixen we totdat het een homogene massa wordt. Ons fuitijs bevat ongeveer 50% vruchten!

Bij melkmixen voegen wij de mooiste confituren, de fijnste chocolade en natuurlijk heerlijke noten & koekjes toe.

Stap 3

De IJsmachine

Dan gaat de mix in de ijsmachine, beginnende bij de fruitmixen, melkmixen en als laatste de noten smaken, dit in verband met allergieën.

Het ijs wordt draaiend langs de wanden bevroren en vervolgens met een mes eraf geschraapt. Op deze manier komt er lucht in het ijs dat ervoor zorgt dat er meer smaak aan het ijs komt.

Binnen zes minuten komt er een heerlijk ijsje uit.

Stap 4

De topping

Om extra smaak en “bite” aan ons ijs te geven wordt er tijdens het uitdraaien van het ijs variegato’s toegevoegd. Variegato’s die wij toevoegen zijn bijvoorbeeld: koekjes, chocolade, rozijnen, noten en vruchten.

Stap 5

Opmaken & rijping

De bak ijs is bijna klaar. We zorgen ervoor dat de bakken worden gedecoreerd voor het mooiste effect in de ijsvitrine. Als dit klaar is laten we ons ijs dan nog enkele uren rijpen zodat de smaak optimaal is wanneer het in de vitrine komt.