Atelier Bonvanie | Repenwinkel.nl

e-mail: info@atelierbonvanie.nl
Telefoonnummer: 085-1307800

IJs producten,

Atelier Bonvanie kan in principe alles maken van ijs. Van ambachtelijk schepijs tot Dessertglaasjes.

Ons ambachtelijk schepijs wordt dagelijks vers in de vitrine gedraaid, voor directe verkoop. Dit kan ook meegenomen worden in halve liters en liters. Daarnaast hebben wij de ijsbarren en ijsbakfiets in de verhuur voor bijvoorbeeld tijdens een feestje. Ook maken wij ijstaarten, ijsglaasjes, ijslollies, ijsdesserts en dessertglaasjes.

IJs ingredienten

Het geheim voor ons heerlijke Bonvanie IJs is Onze eindeloze passie en perfectionisme voor smaak.

Voor vruchtenmix is dit water, verschillende suikers en natuurlijk bindmiddel. De basis voor roomijs is verse melk, room, water, verschillende suikers en natuurlijk bindmiddel.

Voor onze vulling van bonbons gebruiken wij verschillende ingrediënten.

  • Pralines;  De basis van pralines is noten & suiker. de pralines worden gemaakt van uitstekende kwaliteit. Ze worden geroosterd, gemalen en gekarameliseerd tot fijne, homogene pralines met uitstekende smaak. De pralines die wij gebruiken hazelnootpraline en amandelpraline.
  • Karamel; een echte donkerblonde karamel wordt gemaakt van suiker en melk.
  • Fruit; in ons vruchtenijs werken wij alleen met vers fruit. Soms kopen we dit diepvries in voor de constante kwaliteit, maar wij maken ook graag gebruik van kwekers in heel Nederland voor het lekkerste rijpe fruit van het seizoen!
  • Koekjes; Sprits, Speculaas, American Cookie, Jodenkoeken, Cake, Bastogne, Lange Vingers, Stroopwafel, M&M`s, Smarties.
  • Noten; De noten die wij gebruiken zijn; pinda`s, hazelnoten, amandelen, pistache, walnoten, pecannoten en cashewnoten. Noten en ijs zijn een heerlijke combinatie en we gebruiken ze dus ook volop.
  • Sterke drank; Ambachtelijk ijs en alcohol gaan eigenlijk niet zo goed samen omdat alcohol niet bevriest. Toch zijn wij erin geslaagd een aantal ijssoorten te ontwikkelen met een laag alcoholpercentage. Voorbeelden hiervan zijn: Kriekbier-sorbet, Licor43 roomijs en Baileys roomijs.

Allergieën

Bij voedselallergie verloopt de reactie via het afweersysteem en worden de klachten veroorzaakt door een reactie op specifieke voedingsmiddelen. Het lichaam maakt hierbij antistoffen tegen bepaalde eiwitten in voedingsmiddelen.

 

De meest voorkomende allergische reacties worden gezien op; koemelk, kippenei, pinda, noten en fruit. Daarom wordt er bij Atelier Bonvanie veel aandacht besteed aan allergieën. In de productie wordt er schoon en via een bepaalde volgorde gewerkt zodat eventuele sporen worden uitgesloten. Op onze virtuele ijsvitrine kunt u onze specificatie betreffende onze allergieën vinden.

In de winkels kunt u vragen stellen over de producten en bepaalde allergieën

IJs - Productieproces

Mengen

De eerste stap tijdens het productieproces is het mengen van de ingrediënten.

Pasteuriseren

Om vegetatieve micro-organismen af te doden wordt de ijsmix gepasteuriseerd. In een continu proces is de hittebehandeling in enkele minuten bij een temperatuur van 85 graden.

Homogeniseren

Om vetafscheiding in het uiteindelijke ijs te voorkomen wordt het mengsel gehomogeniseerd. De vetbolletjes uit de melk worden dan verkleind. Elk vetbolletje heeft een beschermend membraam om zich heen, Als de vetbolletjes verkleind worden, wordt het totale oppervlak van de vetbolletjes vergroot. Het membraam is dan niet meer toereikend om het gehele oppervlak te bedekken. Melkeiwitten nemen deze functie over en vormen zich om het nieuwe oppervlak. Homogeniseren houdt in dat de melk met hoge druk door een kleine ruimte wordt geduwd. De druppels worden gestrekt, door een nauwe opening, en breken op in kleine druppels. Het homogeniseren heeft ook als functie nogmaals goed te mengen.

Koelen & Rijpen

In enkele minuten wordt de ijsmix teruggekoeld naar 2 graden. Bij deze temperatuur krijgt het mengsel minstens 12 uur de tijd om te rijpen. Rijpen houdt in dat de vetbolletjes uitkristalliseren. Uitgekristalliseerde vetbolletjes zijn later in het proces nodig om structuur op te bouwen. De vetbolletjes zorgen ervoor dat lucht vast gehouden kan worden.

Toevoegingen

Na de gekoelde opslag kan de smaak worden toegevoegd. De smaak wordt pas toegevoegd na het pasteuriseren en homogeniseren. Bij verhitten kan namelijk de smaak verloren gaan.

Belucht & Vriezen

Om de gewenste structuur van het ijs te verkrijgen wordt het ijs bevroren. In het eerste vriesproces wordt maar tot enkele graden onder het vriespunt gevroren. Het product bouwt dan al structuur op, maar is nog wel verpompbaar. Tegelijk met het invriezen wordt lucht in het product gemengd. De lucht geeft het product de gewenste luchtige structuur. Ook kunnen in deze stap de toevoegingen (bijvoorbeeld chocolade voor straciatella) toegevoegd worden. Door deze vriesstap snel uit te voeren worden vele kleine ijskristallen gevormd, dat cruciaal is voor een goede kwaliteit van het ijs.

Harden

In deze stap wordt het naar een temperatuur tussen de -23 en -40 graden gebracht binnen enkele minuten. Nu is het perfecte ijs klaar voor onze verkoop.

IJs - Hygienecode

HACCP en hygiëne zijn bijna onafscheidelijk. HACCP is een norm voor een goede hygiëne. Alle bedrijven in Nederland die levensmiddelen produceren, bewerken, transporteren en/of opslaan zijn verplicht een HACCP-systeem in te voeren en te onderhouden.

De HACCP-norm staat voor het onderkennen en beheersen van voedselveiligheidsrisico`s  bij productie, opslag en verkoop van levensmiddelen in de breedste zin van het woord. Atelier Bonvanie werkt naar de regels van de HACCP-norm.

De ijssmaken die wij maken zijn; aa-drink, aardbeien, aardbeien/sinaasappel, advocaat dream, advocaat boerenjongens, after eight, amandelpraline, amaretto, amercian cookie, ananas, oma`s appeltaart, appelkruimel, asperge, boterbabbelaar, baileys, banaan straciatella, banaan, banaan fudge, banananas, bastogne, bitterkoekjes, bokkepootjes, bonvanie (hazelnoot,chocolade,karamel), bosvruchten, bounty, bramen, brownie, bueno, cassis royal, cheesecake, choco arabica, chocolade, chocolade brownie, chocolade fudge, chocotoff, citroen, cocos, cocos ananas, cookie caramel, creme brulee, custard pudding, dolce banana, witte druif, exotic savanna, ferrero rocher, framboos, framboos witte chocolade, friesch suykerbrood,gianduja, grapefruit, griekse yoghurt, groene appel, hazelnoot, hazelnootschuim, honing, jodekoeken, kaneel, kaneelkussentjes, karnemelk, kersen, kiwi, krentewegge, kriekbier, latte machiato, lemoncake, licor 43, limoen, limoncello, macaron, malaga, mandarijn, mango, mango aarbeien, marshmallow, mascarpone vijgen, meloen, mokka, monchoutaart, marsepein, nougat de montelimar, nuttel, nuts explotion, oreo, passievrucht, peer, perzik, pinda, pindarots, pistache, pepernoot,popcorn, rabarber&aardbeien, red bull, rijstepap kaneel, roodfruit, safari jus d`orange, sinaasappel, smarties, snickers, stoofpeer, speculaas, straciatella, strawberry cheesecake, stroopwafel, swarzwalder kirsch, tiramisu, toblerone,vanille, walnoot, wiskey cream, wkd, witte chocolade, yoghurt, yoghurt aardbeien, yoghurt amarene kersen, yoghurt bosvruchten, yoghurt granaatappel, yoghurt honing muesli, yoghurt kaneel, yoghurt mango, yoghurt sinaasappel.