Atelier Bonvanie | Repenwinkel.nl

e-mail: info@atelierbonvanie.nl
Telefoonnummer: 085-1307800

Chocolade – Producten

Wij zijn dagelijks bezig met het bewerken van chocoladesmaken. Wanneer wij elke dag onze chocolade`s smelten, tempereren, vorm geven en af laten koelen, krijgen wij dat perfecte eindresultaat waarnaar je op zoek bent als chocolatier.

De producten die wij vervaardigen van deze chocolade`s zijn;

chocolade, bonbons, slagroomtruffels, chocoladerepen, chocoladecadeaus, chocoladelollies, pindarotsjes, cornflakes flan, candybar, chocolade cupcakes, chocolade momentjes, flikken, chocoladeharten, breekchocolade, chocolademelklollies en alles op aanvraag!

Chocolade - Productieproces

De wielmachine ontleent haar naam aan een draaiend wiel dat voor het transport van de chocolade naar een gietmond zorgt. Gieten en mouleren gebeurt snel en efficiënt door de vormen onder de gietmond te houden. De wielmachine verhoogd de productiecapaciteit bij het manueel vullen van chocoladevormen door het automatiseren van de aanvoer van de chocolade. De wielmachine combineert het smelten, voorkristaliseren en mouleren.

Smelten

Het smelten van chocolade moet langzaam en op lage temperatuur gebeuren. Als de temperatuur van de chocolade tijdens het smelten te hoog wordt, verdwijnen de aroma`s en wordt de couverture na het opstijven korrelig en mat.

De wielmachine zorgt in de eerste plaats voor dat chocolade onder de beste mogelijke omstandigheden kan worden gesmolten. Dat gebeurt in een conische kuip die gelijkmatig wordt opgewarmd. Het bestaat uit een combinatie van een inductieverwarming, specifieke materialen met een hoge warmtegeleiding en een nauwkeurige thermostaat. Het gevolg is dat de chocolade in de kuip indirect, langzaam en gelijkmatig wordt opgewarmd.

Met een wielmachine hebben wij voortdurend alle parameters tijden de verwerking van de chocolade onder controle. Dat is vooral van belang tijdens de volgende fase van de verwerking van chocolade; het tempereren of voorkristalliseren. Want als de chocolade is gesmolten dan krijgt de wielmachine de funtie van tempereermachine. Een stevig roerwerk onderaan in de kuip houdt de chocolade gedurig in beweging. In combinatie met de temperatuurregeling wordt de voorkristalisatie op gang gebracht en worden de goede kristallen gelijkmatig over de hele massa in de kuip verdeeld. Het resultaat is perfect getempereerde chocolade die klaar is om te verwerken.

Gieten

Aan het werk. De chocolade gieten we in mallen, op room en smaakstof of in kaders. Alles dus om de lekkerste bonbons en de mooiste chocoladecadeaus te maken!!

Chocolade - Ingrediënten

Ons geheim van onze heerlijk Bonvanie chocolade? Eindeloos op zoek gaan naar de perfecte chocolade.

  • Pure chocolade bevat cacaomassa, cacaoboter en suiker.
  • Melk chocolade bevat cacaomassa, cacaoboter, suiker en melkpoeder.
  • Witte chocolade bevat cacaoboter, suiker en melkpoeder.

Voor onze vulling van bonbons gebruiken wij verschillende ingrediënten.

  • Pralines;  Pralines zijn notenproducten. De verschillende soorten noten worden geroosterd, gemalen en gekarameliseerd. De pralines die wij gebruiken hazelnootpraline en amandelpraline.
  • Karamel; een echte donkerblonde karamel wordt gemaakt van suiker en melk.
  • Creme au beurre; Een luchtige vulling van boter, room, chocolade, invertsuiker
  • Ganache; De meest gebruikte vulling bestaat uit: room & chocolade
  • Kruiden;Wij gebruiken de volgende gedroogde kruiden: sereh, kaneel, speculaaskruiden, gember, paprikapoeder, szechuanpeper, peperkoek, zeezout
  • Fruit; zowel gedroogd als vers fruit (ingekookt met suiker en pectine)

Voor de krokante producten worden de noten gekarameliseerd, soms gemalen en altijd vacuum verpakt.

De noten die wij gebruiken zijn; pinda`s, hazelnoten, amandelen, pistache, walnoten, pecannoten en cashewnoten.

Sterke drank wordt gebruikt bij onze chocolade, maar alleen met de juiste lichte dosering. Hierbij kan gedacht worden aan; Drambuie, Wiskey, Baileys, Licor 43, Limoncello, Advocaat, Prosecco, Champagne

Chocolade - Hygienecode

HACCP en hygiëne zijn bijna onafscheidelijk. HACCP is een norm voor een goede hygiëne. Alle bedrijven in Nederland die levensmiddelen produceren, bewerken, transporteren en/of opslaan zijn verplicht een HACCP-systeem in te voeren en te onderhouden.

De HACCP-norm staat voor het onderkennen en beheersen van voedselveiligheidsrisico`s  bij productie, opslag en verkoop van levensmiddelen in de breedste zin van het woord. Atelier Bonvanie werkt naar de regels van de HACCP-norm.